Enkel in onze toonzaal Zoutleeuw

Alessi: koks, ontwerpers en cultuurhistorici gaan samen

In 1921 wordt er geschiedenis geschreven. Giovanni Alessi Anghini start een klein metaalverwerkend bedrijfje op in het Italiaanse Omegna. Drie jaar later produceert Alessi zijn eigen creaties. Zeven jaar na de oprichting verhuist het bedrijf naar Crusinallo, wat nog altijd de thuisbasis van dit Italiaanse design label is.
In 1935 startte de zoon, Carlo Alessi, als designer van de meeste producten uit die periode. Zijn eerste wereldberoemde ontwerp is de Bombé lijn: koffie- en theepot, suikerpotje, melkkannetje en dienblad. Het is de start van een lange reeks iconen in de wereld van keukengerei. Door de jaren heen zijn zowel koks, designers als cultuurhistorici gaan samenwerken om tot prachtige resultaten te komen.

Alessi design is wereldberoemd

In 1970, onder het beheer van kleinzoon Alberto, wordt er beslist om ambachtelijke design ook open te stellen voor massaproductie. Op die manier verovert Alessi de wereld en wordt toegankelijk voor iedereen. Een greep uit de designers van een bijna 100-jarige Alessi geschiedenis zijn: Wiel Arets, Achille Castiglioni, Michael Graves, Zaha Hadid, Toyo Ito, Tom Kovac, Greg Lynn, Alessandro Mendini, Jean Nouvel, Ettore Sottsass, Richard Sapper en Philippe Starck. Misschien herkent u in deze lijst niet zoveel namen? Een aantal van deze designers zijn in hoofdzaak architecten. Zij gaan even buiten hun boekje om iets totaal anders te creëren: keuken- en tafelgerei. U zult waarschijnlijk wel hun bekendste designs kennen. Denk bijvoorbeeld aan de fruitpers 'Juicy Salif' van Starck in de vorm van een soort octopus. Of denk aan de kurkentrekker 'Anna G.' van Alessandro Mendini. Ook het olie-, azijn-, peper- en zoutstel '5070' van Ettore Sottsass heeft u waarschijnlijk al wel in één of ander restaurant gezien. Met andere woorden: Alessi design is betaalbaar en pure design tegelijkertijd.

Uw keuken en tafel stijlvol aangekleed met Alessi

Het grote voordeel van Alessi is dat ze bijna alle keukenbenodigdheden in hun gamma aanbieden. Met Alessi design haalt u gewoon klasse in huis. Denk bijvoorbeeld aan een Alessi fruitschaal. Het zijn niet gewoon maar mandjes waar u fruit in legt. Integendeel, het zijn echt kunstwerken die mogen gezien worden. Een Alessi waterkoker is een prachtontwerp, een design van topkwaliteit en is oogstrelend. Het is een eyecatcher in uw keuken. Elk Alessi bestek ziet er op het eerste zicht heel eenvoudig uit. Maar als u het nader bekijkt, vallen de mooie en overdachte vormen op. Elk stuk uit het bestek is een pareltje met Italiaanse elegantie. Of bekijkt u eens de Alessi borden. Ze zijn eigentijds en tegelijkertijd tijdloos. Ze vertonen een elegantie die u alleen bij Alessi vindt.

Ga voor luxe en stijl

Breng ook bij u thuis de kwaliteit en elegantie van Alessi in uw keuken en op uw tafel. U kunt perfect verschillende objecten van dit label met elkaar combineren. U hoeft voortaan niet meer tevreden te zijn met een 'gewoon' voorwerp. Van elk voorwerp voor uw keuken of uw eettafel bestaat er gegarandeerd een Alessi exemplaar binnen uw budget.

Wil je Alessi accessoires bezichtigen, voelen en testen?

Bezoek dan gerust onze interieur- en designmeubelwinkels in Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden).  Wij zijn als officiële Alessi verdeler in Limburg en Vlaams-Brabant op een korte en makkelijk rit bereikbaar vanuit: Hasselt, Tongeren, Brussel, Bruxelles, Mechelen, Kessel-lo, Heverlee, Tienen, Waver (Wavre), Luik (Liège), Overijse, Diest, Aarschot, Tienen, Sint-Truiden, Limburg en Vlaams-Brabant.   Klik gerust op deze link om stukken uit de Alessi collectie het dichts bij jou te vinden.