Kom de exclusieve design verlichting van Flos ontdekken in onze toonzalen 

Flos: omdat de mens een relatie heeft met licht

De relatie die mensen hebben met licht is niet alleen functioneel. Het gaat zover dat de mens ook emotioneel tegenover licht staat. Licht en schaduw gaan samen en samen scheppen ze sfeer. Elk exemplaar van Flos verlichting wordt gecreëerd in de Flos studios. Het zijn de kweekvijvers, de broeihaarden of op zijn minst het kloppend hart van een firma die voor topdesign gaat.

Flos: bloem of briljant idee

De Italiaanse ontwerper Achille Castiglioni en zijn twee broers Livio en Pier waren in 1944 reeds begonnen met het ontwerpen en fabriceren van design meubelen. In 1960 vonden ze dat het tijd werd voor iets anders. 1960 was de start van Flos verlichting. De achterliggende idee bij de opstart was het maken van prachtige objecten, te beginnen bij een gloeilamp. Met dezelfde gedrevenheid als waarmee ze meubelen ontwierpen, creëerden ze iconische lampen zoals de Taraxacum of de Fantasma lamp. Deze werden wereldberoemd.

Topdesigners voor topcreaties bij Flos

We laten de topontwerpers van Flos even aan het woord: bijvoorbeeld Jules Gim, Akari Lisa Ishii of het duo van Dot Dash. Zij benaderen allen de ruimte vooraleer ze starten met een ontwerp. Verlichting mag niet onopvallend zijn, maar moet fysieke duidelijk aanwezig zijn. De Italiaanse ontwerper Piero Lissoni noemt het licht zelfs een speciale kras in een schaduw. Jan van Lierde en Paul Traynor bekijken het vanuit het menselijk standpunt en spreken over licht als respect voor de behoeften van de mens en de mens die dankzij licht de ruimte transformeert. Het zijn krasse uitspraken die voortvloeien uit een filosofie waar u als aankoper van Flos verlichting waarschijnlijk niet onmiddellijk bij stilstaat.

1962: Klaar voor de Arco staanlamp van Flos

Eigenlijk is de creatie van de Arco staanlamp Flos een logische voortzetting van de filosofie van Flos: vertrekkend vanuit de gloeilamp om zo tot een prachtig staaltje van design te komen. Deze lamp mag gerust een icoon of nog liever een pictogram genoemd worden. Het is niet verwonderlijk dat ze al vaak is gekopieerd. In deze lamp is de schoonheid van witte Carrara marmer gecombineerd met RVS. De hoekige vorm van de voet vormt een mooi contrast met de bolvormige lamp. De arm is telescopisch en heeft een satin-finish. Ze is ontworpen in 1962 maar is nu hedendaagser dan ooit. Tijdloos, klassevol en sterk aanwezig in de kamer: zo kan men van deze Arco staanlamp Flos omschrijven.

Een lamp voor elke plek op aarde

Flos gaat ervoor om de wereld te veroveren. Daarom creëren ze van bij de opstart reeds lampen voor elke stijl en elke woning. Het elegante en stijlvolle Italiaanse design zal nooit weg te denken zijn uit de Flos lampen. Maar toch vinden Flos lampen hun plek zowel in moderne als in meer traditionele woningen, bedrijfspanden, openbare gebouwen, musea, enz. Met een lamp van Flos kunt u uitpakken, showen, uw eigen stijl kiezen en een relatie aangaan met het licht.