COR bij Loncin in Leuven, Zoutleeuw (Sint-Truiden) en Hasselt.

Cor: Deutsche Gründlichkeit ten top

Cor, het Duitse prestige label voor zitmeubelen, werd in 1954 opgericht door Helmut Lübke. Zij kregen hierbij ondersteuning van de prins van Bentheim-Tecklenburg. Als eerbetoon aan deze adellijke familie, die drie harten in hun wapenschild hadden, werd de naam 'Cor', het Latijnse woord voor 'hart', gekozen. En sindsdien wordt elk meubelstuk volledig vanuit het hart ontworpen en geproduceerd. Het grote voorbeeld hiervan is het zitconcept Cor Conseta. Het werd in het leven geroepen in 1963, de productie ging van start in 1964 en behoort ook vandaag nog altijd tot één van de topprestaties van deze meubelfabrikant. Cor is het toonbeeld van Duitse degelijkheid, en dat willen ze zo houden.

Cor valt voortdurend in de prijzen

Cor blijft zichzelf bewijzen, keer op keer. Een groot bewijs hiervan is het aantal prijzen die ze in de loop der jaren in de wacht hebben gesleept. Denk maar aan het behalen van meerdere Red Dot Design Awards, Interior Innovation Awards en de Good Design Award. Het zijn maar enkele van de vele prestigieuze prijzen die Cor op zijn palmares heeft. Om dit topniveau te kunnen behouden werkt Cor samen met wereldberoemde ontwerpers. Iconen als Peter Maly, Luigi Colani, Hartmut Esslinger en Rolf Heide hebben op diverse Cor meubels hun stempel gedrukt.

Cor Conseta: een tijdloos concept

In 1963 werd er door Cor beroep gedaan op de topdesigner Friedrich-Wilhelm Möller. Het concept Cor Conseta werd geboren. De filosofie achter deze hoogstaande zitmeubelen is dat ze gemaakt zijn om er samen van te genieten. 'Con-seta' is afkomstig van het Latijnse con-sedere en betekent: samen zitten. We vermelden hier nog even dat Möller een paar jaar later zijn eigen bedrijf Möller Design oprichtte, wat nu nog altijd staat voor degelijke design meubelen. De Cor Conseta zitmeubelen zijn modulair en daardoor kunt u deze zelf samenstellen naar uw eigen inzicht. Daarnaast kiest u zelf de bekleding. Kiest u voor stof of gaat u voor kwaliteitsvol leer? De Cor Conseta bank is vrij strak en eenvoudig. De look wordt bepaald door de zachtjes gebogen vormen van de kussens. Tijdloos en passend bij elk interieur: dit is wat de Conseta lijn uitstraalt.

Kies voor Cor design omdat het zo mooi is

Met hart en ziel wordt er bij Cor gewerkt om schoonheid en comfort samen te brengen. En dat ziet u aan elke meubelstuk. Cor stoelen worden met dezelfde passie ontworpen als comfortabele zeteltjes. Ze nodigen uit om samen urenlang aan tafel te genieten. In een Cor fauteuil wilt u gewoon heerlijk achterover leunen. Elke Cor tafel of bijzettafel is zo prachtig dat u ze in huis wilt halen. Niet alleen het oog wordt verwend, ook het comfort en de leefbaarheid zijn cruciaal bij Cor meubels. Eenvoud en ronde vormen worden gecombineerd. Comfortabele stoffen en prachtige kleuren gaan hand in hand. Samen met uw eigen creativiteit zorgt Cor voor een stijlvolle wooninrichting bij u thuis.
"Cor is een Duits meubelbedrijf vooral gespecialiseerd in zetels en sofa's. De Conseta zetel van Cor is hun meest gekende product."


Wil je de Cor designmeubelen bezichtigen, voelen en testen?

Bezoek dan gerust onze interieur- en designmeubelwinkels in Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden).  Wij zijn als officiële Cor verdeler in Limburg en Vlaams-Brabant op een korte en makkelijk rit bereikbaar vanuit: Hasselt, Genk, Tongeren, Brussel, Bruxelles, Mechelen, Kessel-lo, Heverlee, Tienen, Waver (Wavre), Luik (Liège), Overijse, Diest, Aarschot, Tienen, Sint-Truiden, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.   Klik gerust op deze link om stukken uit de Cor collectie het dichts bij jou te vinden.