Kartell: Italiaanse roots met New-York invloeden 

Kartell is een Italiaans meubelbedrijf gespecialiseerd in kunststoffen hedendaagse meubels en accessoires. Het merk werd in Milaan opgericht in 1949 door Giulio Castelli en Anna Castelli Ferrieri. Ze vervaardigden oorspronkelijk auto-accessoires. In 1956 richtte Giulio Castelli ADI op: een vereniging van industriële designers. Sinds 1963 stortten ze zich volop op de markt van meubelen. In 1989 openden ze hun eerst zaak in New-York. Sinds 1997 zijn ze lid van de Fondazione Altagamma, een Italiaanse organisatie van bedrijven die hoogstaande Italiaanse kwaliteit en cultuur hoog in het vaandel hebben. Claudio Luti, de huidige Kartell-bedrijfsleider, was in 2012 President van deze organisatie, en is heden ten dage nog altijd Vice President. Kartell is een echte ambassadeur van de Italiaanse stijl en know-how. 'Kartell is wereldwijd herkenbaar aan de emoties die het naar boven brengt, zijn duurzaamheid en de ongekende kwaliteit.' Dit zijn de eigen woorden van dit label, maar door de jaren heen hebben ze dit wel ten volle bewezen. Ontwerpers als Philippe Starck zijn dé visitekaartjes van dit label.

De Masters Chair: een symbiose tussen Philippe Starck en Eugeni Quitllet

Deze bijzondere stoel verdient alle aandacht. Neem deze twee wereldberoemde ontwerpers, die zich bovendien laten inspireren door drie wereldberoemde stoelen van andere ontwerpers, en je komt tot dit bijzondere resultaat. De Masters Chair met zijn organische vormen is gebaseerd op iconen in de geschiedenis van de stoel: het ontwerp 'Series7' van Arne Jacobson, de 'Tulip armstoel' van Eero Saarinen en de Eiffel stoel van Charles Eames. Kan het nog beter? De Masters Chair werd gehonoreerd met de prestigieuze '2010 Good Design Award' door het Chicago Atheneum, Museum of Architecture and Design. In 2013 kreeg dit bijzonder zitmeubel de Red Dot Design Award. Als materiaal werd er gekozen voor hoogwaardig propyleen dat zowel voor binnen als buiten geschikt is. De stoel is in verschillende kleuren te verkrijgen en is perfect stapelbaar. Nog even vermelden dat Starck voor Kartell ook de alom bekende stoelen 'Louis Ghost' en 'Victoria Ghost' heeft gecreëerd. Ook deze zijn van een ongekende klasse.

Kartell blijft geschiedenis schrijven

Kartell pakt uit met zijn 'Componibile': een opbergsysteem dat 'modulair, flexibel, functioneel en praktisch' tegelijkertijd moet zijn. Deze prachtige creatie van Anna Castelli Ferrieri uit 1969 blijft scoren op wereldniveau. Deze kasjes zijn bijvoorbeeld te vinden in het Museum of Modern Art in New York en in het Centre George Pompidou in Parijs. De kastjes zijn makkelijk op elkaar te plaatsen en bedoeld voor elke kamer van uw woning: badkamer, hall, slaapkamer of als bijzettafeltje. Retro en modern gaan hand in hand. Ze zijn in verschillende kleuren uitgevoerd. Wieltjes voor nog meer mobiliteit zijn eveneens bij de kastjes te verkrijgen.

Kartell: plastic, innovatie, gedurfd en commercieel

Dit label bewijst dat plastic perfect samengaat met innovatie en durf. De ontwerpen van dit klasse label blijven aanspreken en zijn commercieel genoeg om het brede publiek te bereiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar eenvoudige maar prachtige transparante bijzettafeltjes 'Invisible' of de bijzondere 'Shibuya' vaas. Ze lijken eenvoudig maar ze stralen wereldklasse uit. Met Kartell haalt u topdesign in huis, en dit aan betaalbare prijzen.

Wil je de Kartell designmeubelen bezichtigen, voelen en testen?

Bezoek dan gerust onze interieur- en designmeubelwinkels in Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden).  Wij zijn als officiële Kartell verdeler in Limburg en Vlaams-Brabant op een korte en makkelijk rit bereikbaar vanuit: Hasselt, Tongeren, Brussel, Bruxelles, Mechelen, Kessel-lo, Heverlee, Tienen, Waver (Wavre), Luik (Liège), Overijse, Diest, Aarschot, Tienen, Sint-Truiden, Limburg en Vlaams-Brabant.   Klik gerust op deze link om stukken uit de Kartell collectie het dichts bij jou te vinden.