Republic of Fritz Hansen bij Loncin in Leuven en Zoutleeuw

Fritz Hansen is een Deense designfabrikant (°1872) die duidelijk zijn eigen pad bewandelt.  Zoals bij veel van onze top designmerken staat ook bij Fritz Hansen ambacht en design centraal.  De Deense meubelfabrikant werkt nauw samen met verschillende oude en nieuwe iconische designers zoals o.a. Arne Jacobsen (vlinderstoel, Egg chair…), Jaime Hayon (Ro Chair), Poul Kjærholm…  

Fritz Hansen designmeubelen kan je makkelijk combineren in een serieus en volwassen tot een kleurrijk en speels interieur.  Eén enkel Fritz Hansen designstuk kan je interieur een totaal andere wending geven. 

Fritz Hansen staat voor ambacht en design

Fritz Hansen werd opgericht in 1872. In 1915 schreef Fritz Hansen met de eerste stoel vervaardigd in gestoomd gebogen hout. 1934 was het jaar dat Fritz Hansen begon samen te werken met Arne Jacobsen. Dit was een belangrijke stap in de historiek van Fritz Hansen. Denk bijvoorbeeld aan creaties als 'the Ant' van 1952, 'Series 7' van 1955, 'the Swan' van 1958 en 'the Egg' van 1958. Een andere aanwinst voor Fritz Hansen was de samenwerking met Piet Hein en Poul Kjærholm's. Het zijn maar een paar van de talloze excellente designers die Fritz Hansen op de wereldkaart zette. Fritz Hansen gelooft in schoonheid en enkel designers die ook van schoonheid houden, worden door Fritz Hansen weerhouden. Bij al deze prachtige designs staat ambacht centraal. Degelijkheid gaan hand in hand met schoonheid en samen zijn ze de sleutel tot succes. Fritz Hansen is meer dan enkel één naam. Ze noemen zich dan ook graag de 'Republic of Fritz Hansen'.De Fritz Hansen Vlinderstoel: meer dan ooit hip

Dit zeer unieke design bestaat al vele decennia. Toch is het nog altijd trendy en zeer gewild. Deze Fritz Hansen stoel bestaat nu ook in diverse kleuren, zodat het perfect kan ingepast worden in om het even welk interieur. De ronde vormen doen retro aan en geven aan dit zitmeubel een organische uitstraling. Of je nu meerdere of slechts één enkel exemplaar in je kamer plaatst, het is en blijft een eyecatcher. Het is een gedurfde stap als je een vlinderstoel van Hansen dagdagelijks gebruikt.

De Fritz Hansen Egg chair: staaltje van vakmanschap

Voor dit origineel zitmeubel heeft Fritz Hansen een unieke techniek bedacht. Een sterke schuimbinnenlaag wordt onder de bekleding aangebracht, wat extra zitcomfort biedt. De ronde lijnen vormen bijna altijd een contrast met rechte lijnen die je in de meeste gebouwen vindt. Daardoor is dit unieke meubel altijd een blikvanger in de kamer. Deze stoel omarmt je als het ware en laat je genieten van de omgeving. Er bestaan verschillende uitvoeringen en kleuren zodat je je zitmeubel perfect kunt aanpassen aan je interieur.

De Fritz Hansen Swan Chair: stoel én kunst tegelijkertijd

Dit is een stoel waar Arne Jacobsen weer het beste van zichzelf heeft gegeven. Dit zitmeubel vertoont vormen die je bij een stoel niet zou verwachten. Deze stoel is ontworpen in 1958, en dit speciaal voor de ontvangsthal in het SAS Royal hotel in Kopenhagen. Dit ontwerp kan terecht een koninklijke stoel genoemd worden. Hij is super comfortabel, decoratief en een echte blikvanger. Combineer verschillende kleuren en uitvoeringen of plaats één enkele stoel als eyecatcher.

Maak een statement met een Fritz Hansen stoel

Een stoel van Frits Hansen in huis halen doe je niet zomaar. Als je kiest voor dit label, ga je voor schoonheid en degelijkheid. Deze hedendaagse zitmeubelen geven cachet aan je woning en laten zien dat je oog hebt voor kwaliteit.

Wil je de Republic of Fritz Hansen designmeubelen bezichtigen, voelen en testen?

Bezoek dan gerust onze interieur- en designmeubelwinkels in Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden).  Wij zijn als officiële Fritz Hansen verdeler in Limburg en Vlaams-Brabant op een korte en makkelijk rit bereikbaar vanuit: Hasselt, Tongeren, Brussel, Bruxelles, Mechelen, Kessel-lo, Heverlee, Tienen, Waver (Wavre), Luik (Liège), Overijse, Diest, Aarschot, Tienen, Sint-Truiden, Limburg en Vlaams-Brabant.   Klik gerust op deze link om stukken uit de Fritz Hansen collectie het dichts bij jou te vinden.