Rolf Benz zetels en sofa's bij Loncin in Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden)

Rolf Benz zetels en sofa's zijn van zeer hoge kwaliteit, bieden een hoog comfort en gaan makkelijke een lange tijd mee. Een goede investering dus!  Een Rolf Benz meubel past perfect in zowel een klassiek als modern interieur.  

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden en afwerkingen van Rolf Benz?  Bezoek dan zeker onze toonzalen.  Er staan verschillende modellen en we hebben er ook al de stof- en lederstalen aanwezig.  Onze interieurarchitecten staan je bij met grote expertise en beantwoorden met plezier al je vragen.


Rolf Benz: nieuws en acties
"Rolf Benz is een vaste waarde binnen de designzitbanken. De designmeubels van de Duitse fabrikant zijn zeer kwalitatief. Ze hebben hoge know-how, ervaren ambachtslui en ze maken gebruik van de beste stoffen en leders. Naast de zitbanken maakt Rolf Benz ook designstoelen en salon- en bijzettafeltjes."


Een Rolf Benz zetel is de plek waar u thuis komt.

Rolf Benz uit Nagold in het Zwarte woud stichtte in 1964 zijn fabriek die vooral op stoffen zetels gericht was. Op dat moment had hij immers al 13 jaar ervaring als stoffeerder bij zijn oom. Van opleiding was Rolf Benz inderdaad ook stoffeerder. De belangrijkste filosofie van Rolf Benz was dat zijn zetels een plek moesten zijn waar men thuis komt. Lekker relaxen, de benen gestrekt, filosoferen, knuffelen, even tot bezinning komen: dit zijn ideeën die aan Rolf Benz inspiratie gaven voor degelijke comfortabele zetels.

Rolf Benz sofa: Lean back, look forward

Bij elke Rolf Benz zetel ziet u meteen: deze zit comfortabel, daar wil ik gaan in zitten. En inderdaad, elke Rolf Benz sofa maakt zijn belofte waar. U ploft zich in de zetel, lekker achteruit leunen, maar toch net niet liggend. Dat is het typische aan een Rolf Benz sofa. Een Rolf Benz zetel is niet bedoeld om in te slapen. Als u dit toch af en toe even wilt doen, dan zijn er bij bepaalde zetels van Rolf Benz allerlei mogelijkheden of zijn er aanvullingen te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan lockers die perfect aan de zetel kunnen bijgepast worden of armleuningen die volledig in horizontale stand kunnen geplaatst worden. Op die manier krijgt u als het ware een slaapzetel waarin u toch een ontspannend dutje kunt doen.

Een Rolf Benz zetel: de stof is belangrijk

Sommige binnenhuisarchitecten beweren dat men iemand evengoed met een verkeerd interieur kan doden als met een zwaard. Een krasse uitspraak? Misschien zit er toch wat waarheid in. Rolf Benz kiest in elk geval uiterst zorgvuldig zijn stoffen en ook zijn stoffeerders. Zo kocht Rolf Benz in 1993 het bedrijf Walter Knoll op. Zij waren de oudste Duitse fabrikanten van gestoffeerde zetels. Daarmee verhoogde Rolf Benz zijn know-how over stoffen zetels enorm. Niet alleen de uitstraling van een stof, maar ook hoe ze aanvoelt en hoe ze reageert op een menselijk lichaam zijn belangrijk bij de keuze. Neem hetzelfde ontwerp van een Rolf Benz zetel, maar de ene is in stof en de andere in leder uitgevoerd. Beide voelen ze anders aan en ze hebben elk een andere look.

Een plek van verlangen

Sinds de jaren 60 van vorige eeuw zijn de modes en de wensen sterk gewijzigd. Rolf Benz is altijd met zijn tijd meegegaan. Doorheen zijn geschiedenis ziet u bijvoorbeeld hoekige vormen in de jaren 60, flower-power van de jaren 70, bling bling in de jaren 80, globalisering in de jaren 90. Vanaf 2000 was flexibiliteit en modulaire opbouw van het hoogste belang. Doorheen al deze strekkingen is Rolf Benz toch trouw aan zichzelf gebleven. Uw zetel is een plek waar u naar verlangt, waar u na een hectische dag of een lange reis terug naartoe wilt. Dit is en blijft de drijfveer van elke Rolf Benz zetel.

Een Rolf Benz zetel is kort samengevat: een perfect ontwerp, handgemaakte kwaliteit en comfortabel zitten-liggen.