Molteni Designmeubelen bij Loncin in Hasselt, Leuven en Zoutleeuw (tegen Sint-Truiden) 

Molteni is een prachtig Italiaans merk.  Van Iconische klassieke ontwerpen tot nieuwe hedendaagse design -  van Gio Ponti tot onze eigenste Belgische ontwerper Vincent Van Duysen.  Zetels, kasten, tafels, stoelen... Molteni werkt tot in de fijnste details en hoogste standaarden.  Laat je verrassen in onze toonzaal in Hasselt waar je een uitgebreide keuze kan terugvinden.

Molteni: 'weten hoe is niet langer genoeg'

In 1934 startte Angelo Molteni zijn meubelzaak in Giussano, Italië. Van de eerste dag af was het motto van Molteni: No, non basta più "saper fare". Gewoon weten hoe je meubelen maakt is nooit voldoende. Molteni legde passie in zijn werk, en daardoor stonden zijn creaties symbool voor kwaliteit. De gedrevenheid van Angelo Molteni gaat zo ver dat hij mede-oprichter wordt van de eerste 'Salone del Mobile in Milaan' in 1961. Door de jaren heen gaat Molteni vernieuwend te werk, gaat met zijn tijd mee of is zijn tijd soms een stuk voorop. De samenwerking met wereldberoemde designers brengt Molteni op de wereldkaart van topmeubelen.

Molteni gaat voor eigen schikking van de ruimte

Met het Molteni 505 modulaire kastensysteem is Molenteni alweer vernieuwend. Luca Meda, uit wiens creativiteit dit design voortkwam, beweert: 'Eenvoud is niet genoeg, enkel eenvoud die voortkomt uit traditie is voldoende'. Alweer een krasse uitspraak die kenmerkend is voor Molteni. Creativiteit en know-how kunnen niet zonder elkaar. Met de 505 modules richt u zelf uw kamer in. U maakt speelse combinaties tussen open vakken, glazen deuren en schuifdeuren. U vult bijvoorbeeld een volledige muur op of u kiest voor een aantal elementen als TV-kast. U bent volledig zelf de ontwerper van uw Molteni 505 kast.

Bij een Molteni kast hoort een Molteni sofa

Een Molteni kast is een uniek designstuk. Het komt volledig tot zijn recht als het aangevuld wordt door een Molteni sofa. Bekijkt u bijvoorbeeld de 'Gregor' sofa van Vincent Van Duysen. De Italiaanse sierlijkheid gecombineerd met kwaliteitstijlvol materiaal maken van deze Molteni sofa een echte eyecatcher. De vleugelvormige armleuningen geven een extra cachet aan de sofa. Het is eveneens een modulair systeem, net als de Molteni 505 kasten. Dit geeft u alweer een grote vrijheid aan samenstelling en opstelling. Een robuuster design vindt u in de Surf Sofa van Yabo Pushelberg. De Canadese topdesigners George Yabu en Glenn Pushelberg gaan voor organische vormen en brengen dit zitmeubel terug tot eenvoudige vormen en functionaliteit. Ook dit meubel is modulair en naar eigen inzicht op te stellen. Als derde icoon in de wereld van de Molteni sofa vermelden we graag de South Kensington sofa van Rodolfo Dordoni. Zijn uitgangspunt is dat atmosfeer en stijl samengaan met een comfortabele omgeving. Beter kan deze klassevolle Molteni sofa niet beschreven worden. De ronde vormen doen denken aan de jaren 60 van de vorige eeuw. De materialen mogen gerust wel avant-gardistisch genoemd worden. Deze Molteni sofa is in twee- en driezits uitvoering verkrijgbaar. Het is een blikvanger in uw woonkamer, maar ook in ontvangstruimtes en horeca-zaken.

Geef uw woning een klassevolle uitstraling

Italiaans design is altijd al chique geweest. Dat bewijst Molteni alweer. Met internationale designers als Jasper Morrison, Tobia Scarpa, Luca Nichetto of Arik Levy scoort Molteni hoog in kwaliteit en design. En daarmee is het rijtje niet af. Ontdek de vele andere designers die samen met Molteni topproducten creëren.