Museum-M Leuven - SARAH MORRIS

Een prachtige tentoonstelling van Sarah Morris in museum M loopt zondag teneinde.  Als je nog geen plannen hebt komende weekend is dit zeker een aanrader.

Met Sarah Morris (°1967) brengt M opnieuw een wereldtopper naar België. Met de tentoonstelling Astros Hawk presenteert de Amerikaanse kunstenares vier films, een tiental monumentale schilderijen en een selectie van werken op papier. Bovendien creëerde ze voor de bovenste zaal van M een nieuwe muurschildering, specifiek voor deze unieke plek. Astros Hawk is de eerste grote Europese solo- tentoonstelling van Sarah Morris sinds 2009.
Sarah Morris maakt schilderijen en films waarin de codes en machtsstructuren van een stad centraal staan. Haar schilderijen zijn te omschrijven als ‘virtuele architectuur’, grafische kleurcomposities bestaande uit lijnen, patronen en rasters. In haar films komen veel onderwerpen aan bod: de Olympische Spelen, crowd control, de parfumindustrie, luchthavens, reclame, prostitutie, Oscar Niemeyer, de Eiffeltoren, Romy Schneider en het carnaval van Sambódromo. Haar werk bevindt zich ergens tussen Pop art, conceptuele kunst en geometrische abstractie.
— Curator: Eva Wittocx