Thonet S43 Actie: 5 kopen + 1 stoel gratis

 

Bij de aankoop van 5 Thonet sledestoelen S43 ontvangt u t/m 30 april 2016 de 6e stoel gratis!*
 

Thonet Stoel S43 

Met of zonder armleuningen. Frame van verchroomde stalen buizen of gelakt in verschillende kleuren (niet stapelbaar). Zitting en rugleuning van voorgevormd multiplex in gebeitst of afgelakt beuken of met struc- tuurlak in 11 verschillende kleuren. Ook leverbaar met lederen of stoffen bekleding.De Freischwingers van serie S 43 met een zitting en rugleuning in TP 29 zwart (beits) of in RAL 7021 (afgelakt of met structuurlak) zijn standaard voorzien van zwarte klinknagels in de zitting en rugleuning. Alle andere kleuren worden geleverd met zilverkleurige klinknagels. 

 

De Stoel

Vanaf 1926 experimenteerde Mart Stam met gasleidingbuizen. Hieruit ontwikkelde hij de eerste achterpootloze stoel, die hij presenteerde tijdens de opening van de Weißenhofsiedlung, een woonwijk in Stuttgart. Stam ontketende hiermee een revolutie op designgebied. Aanvankelijk was het verende effect van de in koude toestand gebogen stalen buis voor hem niet zo belangrijk. Hij concentreerde zich meer op de strakke vormgeving die perfect paste bij de moderne gebouwen uit die tijd. In 1931 presenteerde Stam de S 43, een variant op het eerste model waarin hij de strakke vorm en minimalistische constructie combineerde met een verbeterd zitcomfort. Door het comfortabele, verende effect was een dikke stoffering niet nodig en ontstond het gevoel ’op luchtkussentjes’ te zitten. 

 

 

Over de Ontwerper

Mart Stam, is geboren in 1899 in Purmerend en was één van de belangrijkste architecten van de moderne tijd en een pionier op het gebied van het moderne meubeldesign. In 1927 leverde hij een opzienbarende architectonische bijdrage aan de ‘Weißenhofsiedlung’ in Stuttgart – als architect en vormgever die met stalen buizen experimenteerde. In de jaren 1928 en 1929 was hij werkzaam als architect in Frankfurt am Main en als gastdocent aan het ‘Bauhaus’ in Dessau en hield daar colleges over elementaire bouwkunde en stedenbouw. Van 1930 tot 1934 werkte Mart Stam in Rusland en andere landen; daarna was bij tot 1948 als architect in Amsterdam actief. In het jaar 1939 nam hij de leiding over van de kunstnijverheidsschool in Amsterdam. In 1950 werd hij directeur van de hogeschool voor toegepaste kunst (Hochschule für angewandte Kunst)

in Berlijn-Weißensee. In 1953 keerde hij terug naar Amsterdam. In 1977 verhuisde hij naar Zwitserland, waar bij op 23 februari 1986 in Goldach overleed. 

 

*Niet cumuleerbaar met ander acties en aanbiedingen