Cassina bij Loncin in Leuven, Zoutleeuw (Sint-Truiden) en Hasselt.

Cassina design meubels zijn van een ongekende kwaliteit en afwerking. Door de samenwerking met gerenommeerde iconische designers zijn de Cassina meubels prachtige en doordachte objecten.  Al de producten worden in Italië gemaakt door getalenteerde en ervaren ambachtslui.

Wil je meer weten over Cassina of wil je het uitgebreide aanbod van Cassina voelen en ontdekken?  Bezoek dan zeker onze toonzalen, onze interieurarchitecten beantwoorden met plezier al je vragen.


CASSINA: NIEUWS & ACTIESItaliaans vakmanschap, internationale designers

Cassina is een standaard binnen de designmeubelwereld.  Sinds hun start in 1927 in Brianza in Noord-Italië zijn ze uitgegroeid tot een autoriteit en dit door hun hoge vakmanschap en door intense samenwerking met iconische designers.  

Designmeubels: van tafels en stoelen tot zetels en fauteuils

Cassina is een meubelfabrikant die een totale designcollectie aanbied.  Ze bouwen niet enkel designstoelen en designtafels maar een heel gamma meubels.  

Iconische Designers

Cassina staat gekend voor zijn intense samenwerking met Iconische designers.  Ontwerpers die meubels in samenwerking met Cassina hebben ontwikkeld zijn o.a. Le Corbusier, Frank Lloyd Wright, Gerrit Thomas Rietveld, Charlotte Perriand, Philippe Starck, Pierro Lissoni, Toshiyuki Kita, Gio Ponti ...

Sommige designers hadden voor hun samenwerking al een naam opgebouwd maar veel van de designers zijn pas gekend geworden door de samenwerking met Cassina.

Nieuw bloed is zeer belangrijk om meubels met nieuwe inzichten te ontwikkelen en Cassina beseft dat door nieuwe jonge designers een kans te geven.

De intense samenwerking stopt niet bij het designen van een meubel.  Cassina en de designer werken ook nauw samen in het productieproces.  Nieuw ontworpen meubels brengen grote uitdagingen mee voor de ambachtslui en designers proberen samen naar oplossingen te zoeken.

Italiaans Vakmanschap

De meubels van Cassina worden uitsluitend geproduceerd in Italië door ervaren en talentvolle ambachtslieden.


Een greep uit de designmeubels van Cassina

cassina naan tafel- verlengbaar - verschillende kleuren en afmetingen

De Naan tafel van Cassina is siert in zijn eenvoud.  Ze bestaat in verschillende kleuren en je kan kiezen voor een mogelijkheid om ze te verlengen.  Deze tafel past praktisch in ieder interieur.

Naan tafel - Cassina

cassina torei bijzet- en salontafeltjes 

Deze tafeltjes zijn zeer speels en kan je in groep of alleen in je salon of living zetten.

Torei bijzettafeltjes - Cassina

Torei bijzettafeltjes - Cassina

cassina maralunga zetel

Deze designzetel is een ontwerp van 50 jaar geleden en is levendiger dan ooit.  Hij is in verschillende afmetingen en afwerkingen verkrijgbaar.  Tip: in een onbewerkt leder komt de Maralunga zetel van Cassina echt tot zijn recht.

Maralunga zetel - Cassina

Maralunga zetel - Cassina

cassina Hola stoel - Verschillende bekledingen en kleuren

De Hola stoel van Cassina is een stoel die zowel design als comfort biedt.

Hola stoel -Cassina

Hola stoel -Cassina

cassina LC 4 - Le corbusier collectie - chaise longue

Deze iconische ligzetel is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen: van behaarde huid tot zacht leder.  Een meerwaarde voor de designliefhebber.  Deze zetel is een onderdeel van de LC collectie van Cassina.  Meer iconische meubels vind je in deze collectie zoals o.a. de LC 2 zetel

LC4 - Cassina

LC4 - Cassina


Wil je de Cassina designmeubelen bezichtigen, voelen en testen?

Bezoek dan gerust onze interieur- en designmeubelwinkels in Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden).  Wij zijn als officiële Cassina verdeler in Limburg en Vlaams-Brabant op een korte en makkelijk rit bereikbaar vanuit: Hasselt, Tongeren, Brussel, Bruxelles, Mechelen, Kessel-lo, Heverlee, Tienen, Waver (Wavre), Luik (Liège), Overijse, Diest, Aarschot, Tienen, Sint-Truiden, Limburg en Vlaams-Brabant.   Klik gerust op deze link om stukken uit de Cassina collectie het dichts bij jou te vinden. Of neem een kijkje op de Cassina site: www.cassina.com/en