Vitra bij meubelwinkel Loncin in Leuven, Zoutleeuw (Sint-Truiden) en Hasselt

Vitra: een vertrouwensrelatie tussen ontwerpers en klanten

 Dit label werd opgericht als familiebedrijf in 1950 en is gevestigd in Birsfelden, bij Bazel in Zwitersland. Van bij de oprichting van dit bedrijf had de familie een zeer specifiek doel: de samenwerking tussen marktkennis, know-how wat de productie betreft en artistieke vrijheid. Sinds de oprichting werken zij nauw samen met de wereldtop van designers en architecten. Enkele namen zoals Charles & Ray Eames, Eero Saarinen, Frank Gehry en George Nelson zijn maar een kleine greep uit de reeks designers waar Vitra mee samenwerkt.

De Eames stoel: Vitra kent de waarde!

De Eames Plastic Chair is een icoon onder de stoelen. Hij dateert officieel uit 1950, maar aan deze stoel ging heel wat zoekwerk vooraf. De drijfveer voor het ontwerpen van deze stoel is 'een zo groot mogelijk publiek zo veel mogelijk laten genieten van het allerbeste, en dit voor zo weinig mogelijk geld'. In die tijd was dit een groot ideaal, maar ze zijn erin geslaagd. De Eames stoel werd ontworpen op basis van de vormen van het menselijk lichaam. Het werd een soort van zitschaal op stevige maar toch elegante poten. Eerst werd de schaal in aluminium en multiplex vervaardigd. Maar dit gaf een onbevredigendd resultaat. Op een gegeven moment ontdekten de designers de glasvezel. Dit werd het uiteindelijke concept. In 1948 organiseerde het Museum of Modern Art de wedstrijd 'Low Cost Furniture'. Er werden twee versies van de Eames stoel voorgesteld: de Plastic Armchair met A-schaal en de Plastic Side Chair met S-schaal. In 1950 werden beide stoelen op industrieel niveau geproduceerd. Vitra ondersteunt zowel de historische en artistieke waarde als de kwalitatief hoogstaande uitvoering van het design.

Vitra gaat met zijn tijd mee

In 2016 heeft Vitra de historische ontwerpen van de Eames stoel aangepast. Zo werd bijvoorbeeld het onderstel van een reeks stoelen met 20mm verhoogd. En er worden nu andere materialen voor de zitschaal gebruikt dan 80 jaar geleden. Elke wijziging gebeurt in samenspraak met de familie Eames, zodat het historische karakter van dit prachtige meubel volledig behouden blijft. U heeft keuze tussen verschillende uitvoeringen van de zitschaal en diverse soorten onderstellen, én u kunt deze naar eigen inzicht combineren.

Van soft shell stoel tot klassevolle pen

Vitra kiest ervoor om zich te profileren doorheen uw hele interieur. Gaat u eens kijken op onze website naar de prachtige pen van Caran d'Ache. Of wat denkt u van de veelzijdige soft shell stoel van de broers Bouroullec? Ook hier heeft u een enorme keuze aan kleuren en stoffen. De sofa Mariposa is hét voorbeeld van comfort in een klassevolle vormgeving. De verstelbare arm- en rugleuningen, samen met de zorgvuldig ontworpen kussens geven aan uw woning een grote meerwaarde.

Kracht, kwaliteit en toegankelijkheid

Als u Vitra kiest, kiest u voor design aan een betaalbare prijs. En dat is ook het uitgangspunt van deze meubelproducenten. 'Iedereen heeft recht op design' is hun motto. Deze oorspronkelijke doelstelling is bereikt! 

Wil je de Vitra producten voelen en testen?  Bezoek dan zeker onze toonzalen in Leuven en Zoutleeuw. We hebben er al de leder- en stofstalen om aan je te tonen. Onze interieurarchitecten beantwoorden met plezier al je vragen.

 

Wil je de Vitra designmeubelen bezichtigen, voelen en testen?

Bezoek dan gerust onze interieur- en designmeubelwinkels in Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden).  Wij zijn als officiële Vitra verdeler in Limburg en Vlaams-Brabant op een korte en makkelijk rit bereikbaar vanuit: Hasselt, Tongeren, Brussel, Bruxelles, Mechelen, Kessel-lo, Heverlee, Tienen, Waver (Wavre), Luik (Liège), Overijse, Diest, Aarschot, Tienen, Sint-Truiden, Limburg en Vlaams-Brabant.   Klik gerust op deze link om stukken uit de Vitra collectie het dichts bij jou te vinden.