Alias Design in Leuven en Zoutleeuw

Alias staat voor innovatie, accenten en technologie

In 1979 gaat het Italiaanse meubel label Alias van start. Ze trekken gerenommeerde designers aan en creëren echte pareltjes van zitmeubelen. Kort na de oprichting had Alias enorm succes met zijn 'spaghetti chair' van de topdesigner Giandomenico Belotti. Deze bijzondere stoel werd wereldberoemd in de kunst- en designwereld en kwam terecht in de collectie van MoMa in New York. Sindsdien staat Alias design voor gedurfd, degelijk en elegant. 

Alias is tijdloos design

De stoelen van Alias kunt u met gemak tijdloos noemen. Ze zijn niet gebonden aan een bepaalde periode. Als u de 'spaghetti chair' bekijkt, ziet u een een design stoel die in heel wat interieurs prachtig staat. U kiest voor geëmailleerd of verchroomd staal. De zitting en de leuning zijn kunstig in elkaar gestoken en zijn een echte blikvanger. Deze stoelen zijn het best te vergelijken met de Paludis reeks van Alias. Deze laatste zijn voorzien van een rugleuning en zitting in stro. Er is een variant van de 'spaghetti chair' met armsteunen. En er bestaan stapelbare uitvoeringen. Het design is eenvoudig maar het is juist daarin dat de charme van deze stoelen ligt.

Alias kiest voor kleur

Van bij de aanvang heeft de ontwerper, Giandomenico Belotti, voor kleur gekozen. Zo kunt u in uw interieur een strakke lijn aanhouden door bijvoorbeeld te kiezen voor wit of zwart. U gaat voor grijs voor een klassiekere uitstraling. Of u kiest bijvoorbeeld rood voor een speelse look. Of combineer verschillende kleuren met elkaar voor een nog meer speelse uitstraling. Met kleur kun je een bepaald effect in uw interieur creëren. U kunt uw Alias design stoelen perfect laten aansluiten bij de rest van uw interieur. Denk aan uw tafel, vloerkleed, kasten, fauteuils en accessoires. Alias zorgt ervoor dat uw interieur er precies uitziet zoals u dat wilt.

Alias blijft doorgaan met topdesign

Wist u dat Alias in 2019 met zijn zitmeubel 'Time' de prijs Furniture Fair heeft gekregen? Deze prijs is toonaangevend in de wereld van design, meubelen, technologie en experimentele ontwerpen. Voor deze stoel is er samengewerkt met de designer Häberli. Hij gaf aan het concept 'zitmeubel' een nieuwe dimensie. De stoel rust op een weloverdacht frame. In zijn totaliteit is de stoel 'Time' een perfect voorbeeld van ergonomie. Het is het zoveelste Alias meubel in rij dat tegelijkertijd degelijk, stijlvol, sierlijk en kunstzinnig is. Het label Alias heeft al een aantal top-ontwerpen op zijn palmares en er wordt nog heel wat van hen verwacht. Met Alias haalt u klasse in huis.

 

Wil je de Alias Design meubels bezichtigen, voelen en testen?

Bezoek dan gerust onze interieur- en designmeubelwinkels in Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden).  We zijn als officiële Alias Design verdeler op een korte en makkelijk rit bereikbaar vanuit: Hasselt, Tongeren, Brussel, Bruxelles, Mechelen, Kessel-lo, Heverlee, Tienen, Waver (Wavre), Luik (Liège), Overijse, Diest, Aarschot, Tienen, Sint-Truiden, Limburg en Vlaams-Brabant.   Klik op deze link zodat je de Loncin toonzaal - met stukken uit de Alias Design collectie - het dichts bij jou kan vinden.