Arco bij Loncin in Leuven en Zoutleeuw

Nederlands design; Tafels en stoelen

Arco: inventief en gedreven

'We are Arco, we make tables' is al bijna een eeuw lang het motto van dit bedrijf van Nederlandse bodem. Maar ondertussen zijn ze niet stil blijven staan. Vanuit hun designs van tafels zijn ze de hele woninginrichting gaan ontwerpen. Arco stoelen en tafels zijn inmiddels een internationaal begrip geworden. Het team van ontwerpers bestaat uit een gedreven groep van internationale designers van verschillende leeftijden. Jarenlange ervaring en jong dynamisch talent worden aan elkaar gekoppeld. Dit bedrijf hecht belang aan hoge afwerking en kwaliteit, en dit tot in de kleinste details. Er wordt geleefd in je meubels en ze moeten duurzaam zijn. Vanuit deze denkwijze blijven ze innovatief ontwerpen en hedendaagse topstukken creëren.

Arco tafels

De tafels zijn ontworpen zowel voor particulieren als voor bedrijven. Ze zijn gekenmerkt door hun stevigheid en kwaliteit, en dit aan een betaalbare prijs. Volgens de filosofie van dit bedrijf is een tafel meer dan een plat vlak op poten. Het is een verzamelplaats, een plek om elkaar te ontmoeten, een middel dat discussies of vergaderingen stimuleert. Aan je tafel wordt er gegeten, gespeeld en gewerkt. De designers slagen er telkens weer in om in de tafels al deze functies met elkaar te combineren.

Arco Base Oval tafel

Eén van de paradepaardjes is de Base Oval tafel. Vertrekkend vanuit deze basis-tafel wordt het hele interieur, en daarmee ook het hele gezin opgebouwd. Thuiswerken is trendy, knutselen aan de tafel is gezellig en je in je eentje terugtrekken met een boek aan je tafel is ontspannend. Aan een Base Oval tafel wordt geleefd, het is het middelpunt van een huis waar iedereen op regelmatige tijdstippen naar terugkeert.

Local Wood en duurzaamheid

Arco houdt duurzaamheid hoog in het vaandel. Ze halen hun hout enkel uit verantwoord gekapte bossen (FSC en PEFC keurmerk). Ze kiezen voor Europese bossen en bij voorkeur bossen in de nabijheid van de fabriek. Elk meubel wordt op bestelling gemaakt, zodat er nooit overschotten ontstaan. Er wordt zelfs gekozen voor lichtgewicht materiaal bij de vervaardiging van de meubels. De meubels worden in compacte en perfect stapelbare verpakking ingepakt. Zo verloopt het vervoer zo efficiënt mogelijk en wordt het milieu zo weinig mogelijk belast. En wist je dat dit label ook een repair dienst heeft? Je laat je Arco meubels eenvoudig opfrissen of herstellen zodat ze een veel langere levensduur krijgen.

Tailoring

De filosofie dat de tafel het middelpunt is van een gezin, is heel sterk aanwezig. Om deze reden kun je een tafel uit de collectie volledig op maat laten maken. Pas je tafel voor 100% aan aan je gezin, je levensstijl, je activiteiten en je wooninrichting. Je kiest zelf de afmeting, het materiaal en de afwerking. Zo heb jij een perfect gepersonaliseerde tafel en een uniek stuk waarop je fier mag zijn.

Arco stoelen

Bij tafels horen stoelen, het een kan niet zonder het andere. Ook in de stoelen van dit label komt het multifunctionele tot uiting. In een stoel wordt gegeten, nagepraat aan tafel, een boek gelezen of lekker lui achterover geleund. Stoelen krijgen tegelijkertijd de functie van een eetkamerstoel, een vergaderstoel of een comfortabele loungezetel.

Arco Frame stoel

Pure eenvoud én vakmanschap zijn samengebracht in dit bijzondere zitmeubel. Het ontwerp van de kuipzetel heeft al decennia lang zijn comfort bewezen. Hier wordt hij in een strak modern jasje gestoken. Deze stoel is overal inzetbaar. Dit ontwerp is in verschillende stoffen en diverse kleuren van frame te verkrijgen. Het is dé ideale stoel om een eigen karakter aan je interieur te geven.

Wil je de Arco designmeubels bezichtigen, voelen en testen?

Bezoek dan gerust onze interieur- en designmeubelwinkels in Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden).  We zijn als officiële Arco verdeler op een korte en makkelijk rit bereikbaar vanuit: Hasselt, Tongeren, Brussel, Bruxelles, Mechelen, Kessel-lo, Heverlee, Tienen, Waver (Wavre), Luik (Liège), Overijse, Diest, Aarschot, Tienen, Sint-Truiden, Limburg en Vlaams-Brabant.   Klik gerust op deze link om stukken uit de Arco collectie het dichts bij jou te vinden.