Zanotta bij Loncin in Hasselt, Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden)

Zanotta: uw woning als ruimte om te bewonen

'De stad is een plek om te wonen, een ruimte om te bewonen' zegt Zanotta. En daarmee maken ze een duidelijk onderscheid tussen wonen en bewonen. Of anders gezegd: er is een groot verschil tussen een huis en een thuis. De creaties van Zanotta zijn erop gericht om in te leven. Zanotta werd opgericht in 1954 in het Italiaanse Nova Milanese. In de jaren 60 en 70 produceerde het label tal van iconisch Italiaans design. In 1983 werd Zabro, de experimentele afdeling van Zanotta opgericht en onder de leiding geplaatst van Alessandro Mendini, ontwerper én architect. In 1989 werd de 'Zanotta Editione' aan de collectie toegevoegd. Dit zijn meubelen die handgemaakt worden en daardoor een grote creatieve vrijheid vertonen. De hoogstaande kwaliteit en het pure Italiaanse design bleven sinds de oprichting tot op heden het handelsmerk van Zanotta.

Namen en ontwerpen die blijven

Italiaans design is wereldberoemd. Ook de ontwerpers die Zanotta aanspreekt voor hun creaties zijn van wereldklasse. Denk bijvoorbeeld aan Willie Landels met zijn beruchte 'wegwerp'-banken. Of kijk bijvoorbeeld naar de Mezzadro kruk van Achille en Pier Giacomo Castiglioni en de Lariana stoel van Giuseppe Tarragni. Een prachtig ontwerp is de 'Sacco', de zitzak, ontworpen door Piero Gatti , Cesare Paolini en Franco Teodoro. Samen met de 'Blow', de opblaasbare stoel van Jonathan De Pas, Donato D'Urbino, Carla Scolari en Paolo Lomazzi, zijn dit twee iconen uit de Italiaanse meubelgeschiedenis. Zoals u merkt zijn de meeste ontwerpen het resultaat van een samenspraak tussen verschillende topdesigners. We kunnen nog aanvullen met de Lia stoel, de Cetonia ladekast, de Tonietta stoel, Sciangai kapstok en de Animali Domestici meubelserie. Maar daarmee is het rijtje nog lang niet af. Het blijft maar doorgaan bij Zanotta. Het is alsof de inspiratie bij dit label eindeloos is.

 Baanbrekende designs

In de jaren 60 en 70 van vorige eeuw waren Zanotta reeds pioniers, maar ook nu is dit kwaliteitsmerk nog altijd baanbrekend. De nieuwste productietechnologieën worden aangewend en daardoor kunnen ze zeer uiteenlopende materialen verwerken. Zanotta zet vormen en stoffen naar hun eigen hand. Bij Zanotta heerst er een explosie van creativiteit en energie, en dit in elk meubelstuk en telkens opnieuw. Ze richten zich op het bewonen van de omgeving. Door Zanotta in huis te halen, haalt u een totaalbeleving in huis. Het avant-garde werk van de beginjaren van Zanotta heet nu vernieuwend of experimenteel, maar de basis blijft hetzelfde: telkens opnieuw zoeken naar originaliteit en klasse.

Zanotta ontwerpt, u bent binnenhuisarchitect

Meubelen van Zanotta zijn hedendaags, soms speels, soms strak, maar altijd met een blik naar de toekomst. Zo zijn bijvoorbeeld een aantal Zanotta zitmeubelen modulair en kunt u zelf de opstelling bepalen. U kiest ook zelf de stof zodat u zelf uw interieur inricht, hoe klein of hoe groot u ook woont. Zanotta biedt meubelen aan voor elke kamer. Op die manier kunt u uw volledige woninginrichting perfect op elkaar afstemmen en uw woonomgeving zelf creëren.


Zanotta (°1954) is een van de meest erkende leiders in het Italiaanse design. Geleid door de inzichten en ondernemerschap van Aurelio Zanotta is Zanotta beging jaren 60 uitgegroeid tot een internationale speler. Beroemde architecten en designers zijn altijd betrokken geweest bij de creatie van de Zanotta producten. Door de diverse productietechnieken in samenspraak met de bedrijfsfilosofie en R&D slaagt Zanotta erin het uiterste te halen uit de verschillende materialen. In 1989 was de “Zanotta Edizioni” toegevoegd aan de Zanotta collectie. Deze collectie wordt niet in massaproductie genomen en is handgemaakt, hierdoor ontstaat een enorme vrijheid. De meest gekende Zanotta designs zijn de Lia stoel, de Sciangai klerenhanger en de Sacco zitzak. Ze hebben ook prachtige zetels en sofa's in hun aanbod.


Wil je de Zanotta designmeubelen bezichtigen, voelen en testen?

Bezoek dan gerust onze interieur- en designmeubelwinkels in Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden).  Wij zijn als officiële Zanotta verdeler in Limburg en Vlaams-Brabant op een korte en makkelijk rit bereikbaar vanuit: Hasselt, Tongeren, Brussel, Bruxelles, Mechelen, Kessel-lo, Heverlee, Tienen, Waver (Wavre), Luik (Liège), Overijse, Diest, Aarschot, Tienen, Sint-Truiden, Limburg en Vlaams-Brabant.   Klik gerust op deze link om stukken uit de Zanotta collectie het dichts bij jou te vinden.