Ligne Roset bij Loncin in Leuven en Zouteeuw (Sint-Truiden)

Een rustig meubel of een speels designstuk?  Ligne Roset heeft het allemaal.  De meubels passen in uiteenlopende interieurs. 

Ligne Roset: moderne luxe en design-forward levensstijl

Ligne Roset, het Franse klasse label is het synoniem voor hedendaagse luxe. De creaties zijn bedoeld voor mensen met een moderne levensstijl die oog hebben voor design. In 1860 richtte Antoine Roset zijn bedrijfje op in het Franse Montagnieu. Het vervaardigde bentwood wandelstokken en aansluitend paraplu's en even later gingen ze frames voor stoelen produceren. In 1936 schakelde Roset over tot het vervaardigen van gestoffeerde meubelen. Hun gamma werd door de jaren heen uitgebreid met verlichting, textiel en accessoires. Op dit ogenblik werken ze nauw samen met niet minder dan 50 Europese top-ontwerpers. Sinds de oprichting is dit bedrijf in handen van de familie gebleven. De gedrevenheid om topprestatie te leveren zit in het bloed van de Rosets.

Ligne Roset valt binnen de prijzen

Als we de namen Michel Ducaroy, Didier Gomez, Pascal Mourgue, Peter Maly, Pierre Paulin, Inga Sempé en the Bouroullec brothers vermelden, kunt u al denken dat Ligne Roset topkwaliteit produceert. Het label is internationaal herkend als de meest achtereenvolgende winnaar van de Red Dot 'Best of the Best' award. Daarnaast schrijven zij talrijke VIA awards op hun palmares. Ligne Roset vindt zichzelf herhaaldelijk opnieuw uit. Rekening houdend met het verleden, creërend in het heden en met zicht op de toekomst, behoort Ligne Roset tot de top van de binnenhuisinrichting.

Ligne Roset Togo: een icoon dat blijft

Uit deze visie van Ligne Roset design is de creatie Ligne Roset Togo ontstaan. Dit prachtige meubel is ontworpen door Michel Ducaroy. Deze topontwerper, geboren in 1925 uit een designer-familie, werd in 1952 zelfstandig ontwerper. Kort daarna, in 1954, kwam hij in contact met Ligne Roset en is er nooit meer van gescheiden. In 1973 creëerde hij zijn top-model: de Ligne Roset Togo. Het is een zeer ergonomisch meubelstuk dat in elk interieur past. Waar het ook terechtkomt, het is een echte eycatcher en een symbool voor klasse. Het is verkrijgbaar in diverse frisse kleuren en bestaat in verschillende afmetingen, onder meer als loungezetel, loveseat, ottoman en hoekzetel. Zo kunt u uw zithoek perfect samenstellen naar uw eigen inzicht en in functie van uw woning.

R&E Bouroullec creëren de Ligne Roset Ploum: comfort in alle mogelijke houdingen

De gebroeders Bouroullec zijn verantwoordelijk voor een zeer bijzondere Ligne Roset slaapbank. De Ligne Roset Ploum is tegelijkertijd een Ligne Roset zetel, een zitbank, slaapbank en een hangbank. In welke positie je je in dit meubel ook nestelt, het is een waar genot. Zachte stof in combinatie met een uiterst ergonomisch ontwerp maken deze bank tot een prachtig meubel. Het is te verkrijgen in sofa en love seat, beide zowel met hoge als lage rugleuning beschikbaar. U kunt uw zithoek aanvullen met een bijhorende ottoman. Het is een ware aanwinst voor uw woning. Erwan en Ronan Bouroullec sloten een pact bij het begin van hun samenwerking in 1997. Ze zouden enkel die meubelen op de markt brengen waar ze beiden achter staan. Dit resulteert in creaties die zowel commercieel als kwalitatief hoogstaand zijn. Dit tweetal mag terugblikken op architectuur projecten en tentoonstellingen in onder meer London, Los Angeles, Rotterdam en Seoul.

Ligne Roset: klasse over de hele lijn

Gaat u ook eens naar andere ontwerpen van Ligne Roset kijken. Het zijn stuk voor stuk pareltjes voor in uw woning. Waarom zou u voor minder gaan?
"Ligne Roset is een Franse designproducent. Ze produceert allerhande design meubels van zetel, stoelen, tafels tot lampen en interieur accessoires. Ligne Roset is vooral gekend voor zijn iconische Togo-zetel die al decennia meegaat en nog altijd zeer populair is."