Leolux: comfort en kwaliteit staan voorop 

Sinds de oprichting van Leolux in 1934 (toen nog de Zuid-Nederlandse Clubmeubel-fabriek) staat zowel kwaliteit als comfort hoog in het vaandel van Leolux. Vanaf 1955 verlaat Leolux de gekende paden en gaat voor innovatie. Ze halen hun inspiratie bij Deense designers en dit label gaat voor moderne luxe meubelen. Met een leeuw als logo en luxe als motto is de naam 'Leolux' snel gevonden. Durf, creativiteit, innovatie en een tikkeltje eigenzinnigheid zijn vandaag de dag de drijfveren van de ontwerpers bij Leolux. Ook continuïteit en oog voor de toekomst is belangrijk om stand te houden in de steeds groeiende markt van meubelen. 

Een greep uit de bijzondere Leolux meubelen 

Leolux is onder meer zeer geliefd voor de Leolux zetels. Als je een zetel van Leolux koopt, koop je niet zomaar een zetel maar koop je een waar 'concept'. Elke zetel die Leolux ontwerpt is overdacht en beantwoordt aan de hedendaagse normen van comfort. Iedere zetel is bovendien decoratief, sommigen kunnen zelfs een kunstwerk genoemd worden. Enkele typische voorbeelden van creativiteit zijn de volgende. 

1. de Pallone fauteuil 
Deze zeer bijzondere zetel is in 1989 ontworpen voor het huis van de toekomst. Hij heeft ondertussen al heel wat prijzen gewonnen. En nog altijd straalt deze fauteuil futurisme uit. Hij is te verkrijgen in drie afmetingen en als poef-uitvoering. Je kunt zelf je eigen opstelling, bekleding, kleur en zelfs de kleur van de stiksels kiezen. Zo kun je je Pallone fauteuil helemaal aanpassen aan je interieur en jouw stijl. 

2. de Leolux Bellice zetels 
Met de zetels van de Bellice lijn kun je alle kanten op. Het ontwerp is vrij minimalistisch en no-nonsense. Je kunt zelf je eigen opstelling bepalen: van een eenvoudige tweezits bank tot een volledige hoekbank. Daarnaast kun je kiezen voor brede of smalle en lage of hoge armleuningen. Wil je de armleuning gedeeltelijk naar beneden kunnen klappen? Je kunt zelf je bekleding en het stiksel kiezen. En je hebt een enorme keuze aan kleuren voor het onderstel. Opnieuw: Leolux zorgt ervoor dat jij dé perfecte bank voor jou in huis haalt. 

Combineer je Leolux fauteuils 

Je fauteuil van Leolux komt pas tot uiting als je ook de andere elementen in je woning in dezelfde stijl kiest. Dit beseft Leolux voor 100% en ze geven aan elk meubelstuk de volledige aandacht. Elke Leolux stoel of elke Leolux tafel straalt klasse en innovatie uit. Zowel bij de stoelen als bij de tafels ben je zelf je eigen designer. Kies je eigen kleur, bekleding, afwerking, stiksel en onderstel. De grote kracht van Leolux schuilt in het feit dat alle meubelen van Leolux met elkaar te combineren zijn. Laat je eigen creativiteit zijn gang gaan en ontwerp zelf je interieur. Het kan met Leolux!
" 1934 wordt de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek (ZNC) opgericht, een fabriek die later bekend zal worden als Leolux. In 1948 kopen de broers Jan en Ton Sanders het kleine fabriekje, waar klassieke meubelen worden gemaakt. Enkele jaren later kiezen ze voor een moderne lijn, onder invloed van en geïnspireerd door het Deense en Italiaanse design. De designmeubelen krijgen de naam Leolux."

De Pallone: Icoon van de Leolux-collectie

De Pallone is hun bekendste futuristische designmodel en het icoon van de Leolux-collectie. Deze "ballon" fauteuil is in 1989 ontworpen voor het Huis van de Toekomst in Rosmalen.


Leolux bij Loncin in Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden)

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden binnen Leolux?  Bezoek dan zeker onze toonzalen waar je een mooi aanbod van de Leolux meubels kan vinden.  Onze interieurarchitecten staan je bij met grote expertise en beantwoorden met plezier al je vragen.

De zetels, stoelen en tafels van Leolux passen bij iedere stijl, van klassiek tot modern.  Comfort en design gaan hier hand in hand.  De afwerking van een Leolux meubel is fenomenaal en het kan tegen een stootje.  Een goede investering dus!

Wil je de Leolux designmeubelen bezichtigen, voelen en testen?

Bezoek dan gerust onze interieur- en designmeubelwinkels in Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden).  Wij zijn als officiële Leolux verdeler in Limburg en Vlaams-Brabant op een korte en makkelijk rit bereikbaar vanuit: Hasselt, Tongeren, Brussel, Bruxelles, Mechelen, Kessel-lo, Heverlee, Tienen, Waver (Wavre), Luik (Liège), Overijse, Diest, Aarschot, Tienen, Sint-Truiden, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.   Klik gerust op deze link om stukken uit de Leolux collectie het dichts bij jou te vinden.