Leolux bij Loncin in Leuven en Zoutleeuw (Sint-Truiden)

De zetels, stoelen en tafels van Leolux passen bij iedere stijl, van klassiek tot modern.  Comfort en design gaan hier hand in hand.  De afwerking van een Leolux meubel is fenomenaal en het kan tegen een stootje.  Een goede investering dus!

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden binnen Leolux?  Bezoek dan zeker onze toonzalen waar je een mooi aanbod van de Leolux meubels kan vinden.  Onze interieurarchitecten staan je bij met grote expertise en beantwoorden met plezier al je vragen.




" 1934 wordt de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek (ZNC) opgericht, een fabriek die later bekend zal worden als Leolux. In 1948 kopen de broers Jan en Ton Sanders het kleine fabriekje, waar klassieke meubelen worden gemaakt. Enkele jaren later kiezen ze voor een moderne lijn, onder invloed van en geïnspireerd door het Deense en Italiaanse design. De designmeubelen krijgen de naam Leolux."
De Pallone: Icoon van de Leolux-collectie
De Pallone is hun bekendste futuristische designmodel en het icoon van de Leolux-collectie. Deze "ballon" fauteuil is in 1989 ontworpen voor het Huis van de Toekomst in Rosmalen.