Le Corbusier 50 -LC50 - Cassina

In 2015 is het 50 jaar geleden dat de designer/architect Le Corbusier is overleden.   Wij willen samen met Cassina Le Corbusier en zijn nalatenschap herdenken door een uitzonderlijke voorstelling in onze showroom in Leuven te geven.  U kan er een groot deel van de Le Corbusier collectie vinden.  Naast de Corbusiermeubels hebben we ook behangpapier geïnspireerd op Le Corbusier gemaakt door het Belgische Arte.  Kom ons gerust bezoeken in onze toonzaal in Leuven en stap in de wereld van Le Corbusier. 

  • Uitgebreid aanbod van de Le Corbusier Collectie van Cassina

De meest gekende ontwerpen van de Le Corbusier collectie van Cassina, ontworpen door Le Corbusier en/of in samenwerking met Charlotte Perriand en Pierre Jeanneret.  Je kan de LC 2 en LC 4 in verschillende uitvoeringen bewonderen.  Je kan ook minder gekende ontwerpen ontdekken zoals de Portementeau of de Tabourets.

We hebben ook enkele meubels staan van Charlotte Perriand die niet in de Le Corbusier collectie zijn opgenomen maar zeker passen in de tijdsgeest.  Charlotte Perriand en Le Corbusier hebben intens samengewerkt bij talrijke meubelontwerpen. 

 

  • Arte & Le Corbusier: Exclusief Behangpapier

Dat Le Corbusier het huidige denken en ontwerpen nog altijd beïnvloed wordt bewezen door het Belgische Arte, een bedrijf gespecialiseerd in kwalitatief en exclusief behangpapier. 

Arte is altijd opzoek geweest naar extra diepgang, betekenis in zijn behangpapier en is in zijn zoektocht geïnspireerd geraakt door Le Corbusier.  Schetsen, architecturale opvattingen en het boek „Polychromie Architecturale” -een uitgebreide kleurenstudie- beïnvloeden nieuwe ontwerpen van Arte die in samenwerking met La Fondation Le Corbusier met grote afwerking en ambacht zijn vervaardigd.

Bij Loncin hebben we met ons inrichtingsteam - in onze toonzaal in Leuven - een unieke combinatie gemaakt van de meubels en het behangpapier waardoor u een uitzonderlijke en ongeziene voorstelling krijgt.  Dit is een aspect van Le Corbusier dat u nog nooit gezien heeft en uniek is in België.  Kom dus zeker een kijkje nemen in onze toonzaal in centrum Leuven.

 

  • Koopt u een Le Corbusier LC4 stuk dan ontvangt u een miniatuur

Als u een LC4 koopt uit de Le Corbusier collectie dan krijgt u er een miniatuurversie bovenop.  Dit geldt zolang de voorraad strekt.

 

  • Topdesign van andere merken en ontwerpers 

Naast de Le Corbusier meubels van Cassina kan u nog andere iconische meubels ontdekken van verschillende merken.


Een Woordje over Le Corbusier

Le Corbusier, geboren als Charles-Édouard Jeanneret-Gris (La Chaux-de-Fonds, 6 oktober 1887- Roquebrune-Cap-Martin, 27 augustus 1965) was een Zwitsers-Frans architect en stedenbouwkundige.  Hij neemt plaats tussen de grote architecten van 20ste eeuw.  Le Corbusier was zijn tijd ver vooruit en was een creatieve duizendpoot, naast architect en stadsplanner was hij ook een schilder, designer, schrijver, theorist…  Zijn nalatenschap is groot en nog altijd van invloed op designers en architecten van deze tijd.